VESELI DECEMBER: Uporabi kodo DECEMBER15 na lepotne rituale in darilna pakiranja 🌸

Pridobljeni

Certifikati

S PONOSOM

Prva aktivna organska kozmetika v Sloveniji.

Copy of Copy of Copy of Unnamed Design (Instagram Story) (800 × 800 px)
CERTIFIKAT

CosmEthically ACTIVE dokazuje učinkovitost izdelkov

Certifikat CosmEthically ACTIVE je novost na področju certificiranja naravne kozmetike. Je prvi certifikat, ki vrednoti kozmetiko z vidika naravnega izvora sestavin in po vsebnosti t.i. kozmetično aktivnih sestavin. Kozmetično aktivne sestavine so tiste, ki izražajo specifične kozmetične učinke po nanosu na kožo le, če so v izdelku prisotne v zadostni koncentraciji.

Glavni vodili certifikata CosmEtichally ACTIVE sta naravnost in etičnost. Certifikat gradi koncept tako imenovane aktivne kozmetike ter ščiti uporabnika pred praznimi marketinškimi obljubami in zavajajočim oglaševanjem. Ima stroge kriterije za izbor kozmetičnih sestavin, ki morajo biti resnično prijazne do našega okolja. Pomemben kriterij je tudi strokovno premišljena sestava končnega kozmetičnega izdelka, ki mora biti kakovosten in mora temeljiti na potrebah naše kože.

CosmEthically ACTIVE je mednarodno priznan certifikat naravne kozmetike, ki postavlja kozmetiko na višjo raven, podprto z znanstvenimi dokazi. Za njim stoji ekipa Modern CosmEthics, mednarodno aktivno strokovno združenje.

Certifikat Organic je razvil ECOGEA, mednarodni inštitut za kakovost in inovacije naravnih in organskih proizvodov, da bi opredelil skupne zahteve in definicije naravne in organske kozmetike, čistilnih izdelkov in dišav. ECOGEA standard temelji na primerljivih evropskih standardih in jasno definira, katere surovine so dovoljene (varne) za uporabo v kozmetiki, katere pa so strogo prepovedane.

Prvi in ​​najpomembnejši cilj je poudariti vrednost sestavin naravnega izvora in ekološkega kmetijstva. Prednost dajejo uporabi okolju prijaznim fizikalnim in kemičnim procesom, usmerjenosti k vplivom na okolje, kot sta dobra biološka razgradljivost in nizka ekotoksičnost. S tem želijo aktivno prispevati k trajnostnemu razvoju.

Izdelki Mayarula s tem certifikatom nosijo dodano vrednost in težo, saj z njim potrjujemo, da so vse uporabljene sestavine ustrezno preverjene in odobrene ter da so izdelki varni in nimajo neželenega vpliva na okolje.

Copy of Copy of Copy of Unnamed Design (Instagram Story) (800 × 800 px) (1)
certifikat

Organic potrjuje ekološki izvor sestavin