Odkrij 5 ključnih sestavin v kozmetiki za mladosten videz tudi po 30. letu. Klikni tukaj. 🌸

Obnova kože po poletju

Poletja je skoraj konec in čeprav smo same napolnile baterije, se je naši koži verjetno zgodilo ravno obratno… Obstaja velika verjetnost, da se je naša koža čez poletje vsaj malo postarala.

Naj ti razložim: poznamo dva procesa staranja kože; notranje in zunanje staranje. 

Notranje staranje je naraven proces, nanj ne moremo vplivati. Zunanje staranje pa je tisto, ki je čez poletje tvojo kožo skoraj zagotovo malo postaralo.  Eden od glavnih dejavnikov okolja, ki vpliva na prezgodnje (zunanje) staranje kože je namreč UV-sevanje sonca in umetnih virov, kateremu si bila izpostavljena. (imenujemo ga tudi fotostaranje).

A brez skrbi, vse je mogoče popraviti, kožo pa obnoviti. Preveri kako.

Samo do 3.9. ti ob vsakem nakupu podarim mini lipokoncentrat za nego okoli oči, ki obnovi kožo po poletju in preprečuje staranje.

Značilnosti fotostarane kože

Si kdaj opazila, da je tvoj koža po sončenju suha, lahko tudi razpokana in brez leska? Krivec za to je verjetno UV sevanje. Koža izgublja trdnost, prožnost, vlažnost in napetost ter postane zgubana.

Izraženost sprememb na koži je odvisno od fototipa kože, časa izpostavljenosti škodljivim podnebnim spremembam in lastnih obrambnih mehanizmov.

Pri dolgotrajnem ali ponavljajočem se izpostavljanju UV-sevanju se namreč kapaciteta sistemov antioksidantov v koži izčrpa. Nastopi stanje oksidativnega stresa, ki vodi do fotostaranja kože.

K upočasnjevanju prezgodnjega zunanjega staranja lahko veliko prispevamo sami tako s pravočasno in pravilno nego kože (vlaženje, dodajanje lipidov, dodajanje antioksidantov … ), s pravilno zaščito pred škodljivimi vplivi UV-žarkov kot tudi s pravilno prehrano in z zdravim načinom življenja.

negakoze-07

Kaj lahko narediš, da obnoviš kožo po poletju?

Nega kože je izjemno pomembna čez celo leto. Poleti, ko je izpostavljena soncu in visokim temperaturam, pa je zaradi izsušitve potrebno še bolj skrbeti za njeno nego. Izbrati moramo izdelke, ki koži vračajo vlago, in spiti zadostno količino vode. 

Poleg vlage koža poleti in po poletju potrebuje nežno nego tudi z lipidi, vitamini in antioksidanti, ki kožo ščitijo in ohranjajo njeno naravno zaščitno plast. S pravilno izbiro izdelkov bomo na koži ustvarili zaščitni film (okluzijo), ki koži pomagajo ohranjati vlago. S tem bomo znova vzpostavili in okrepili naravni zaščitni plašč kože, antioksidanti pa kožo obnavljajo in preprečujejo staranje.

Mayarulina krema, ki vsebuje obilico antioksidantov in kožo intenzivno obnavlja je antioksidantna krema za obraz.

vlažili povečamo vsebnost vode v koži. Primeri vlažil, ki jih najdemo v naših izdelkih, so: hialuronska kislina, natrijev pirolidonkarboksilat, glicerol, natrijev laktat, betain, alantoin, vegeluron, aloe vera in še nekateri rastlinski izvlečki.

V sinergiji z vlažili vplivajo tudi emolienti in okluzivi. Na koži naredijo polprepustno plast, ki zavira izhlapevanje vode. S tem se poveča navlaženost kože. Okluzivno delovanje imajo voski, rastlinska masla in olja kot vir trigliceridov in esencialnih maščobnih kislin ter nekatere druge snovi. Z njimi izboljšamo funkcijo lipidne bariere in koži dovajamo njej lastne lipide.

Antioksidanti so snovi, ki upočasnjujejo, preprečujejo ali odstranijo možnost oksidativne poškodbe kože in s tem zmanjšujejo oksidativni stres ter zavirajo staranje. Antioksidanti pomagajo telesu v boju proti škodljivim učinkom prostih radikalov. To so nestabilne molekule, ki uničujejo druge molekule, povzročijo okvare DNA, lipidov in proteinov, ki se jim spremenita sestava in funkcija, kar vodi do staranja organizma in številnih bolezni. Telo se proti njim brani z lastnimi antioksidativnimi sistemi. 

Antioksidanti ohranjajo normalno delovanje celic, preprečujejo vnetja kože in upočasnjujejo njeno staranje, zato so izjemno priljubljene sestavine kozmetičnih izdelkov. Nevtralizirajo namreč proste radikale in tako preprečijo škodo v koži. Pomagajo pri izgubi čvrstosti in elastičnosti ter preprečujejo gube. 

Preizkusi Mayarulin lipokoncentrat za nego okrog oči, ki je bogat z antioksidanti.

Si želiš brezplačni mini lipokoncentrat za nego okoli oči? Brezplačno ga dodam v tvoj paket ob vseh naročilih do 3.9.

Najboljše naravne sestavine za obnovo kože po poletju

Izjemen antioksidant je tudi koencim Q10. Koencim Q10 ščiti celične membrane pred škodljivimi radikali in pred prezgodnjim staranjem. Aktivira presnovo celic in je primeren za zrelo kožo. Poleg antioksidativnega delovanja ga torej odlikuje tudi regenerativno delovanje. Omejuje degradacijo kožnega kolagena, spodbuja rast zdravih celic in zmanjšuje globino gub.

Antioksidantno delovanje imajo tudi nekateri rastlinski izvlečki, ki se nahajajo v izdelkih kozmetične linije Mayarula: izvleček zelenega čaja, izvleček acerole, izvleček bukovih popkov, tinktura ginko, izvleček granatnega jabolka, izvleček črnega grozdja oz. izvleček iz listov vinske trte, CO2 izvleček korenja …

Poleg antioksidantov so tudi vitamini kot kozmetično aktivne sestavine, priljubljeni v kozmetičnih izdelkih za nego zrele kože, to so t.i. izdelki proti staranju, ter v izdelkih za zaščito pred soncem. Vitamin C in vitamin E sta najbolj znana tudi po njunih antioksidativnih lastnostih. Mayarulin vitaminski oljni serum vsebuje vitamin E in A. Vitamin E zmanjšuje poškodbe kože zaradi ultravijoličnega sevanja, gladi površino kože, povečuje navlaženost rožene plasti, zavira vnetja, spodbuja obnavljanje celic ter pospešuje celjenje ran. Vitamin C (askorbinska kislina) deluje v sinergiji z lipofilnim alfa-tokoferolom (vitamin E). Askorbinska kislina in njeni stabilnejši derivati, izražajo antioksidativni učinek na koži in jo ščitijo pred poškodbami ultravijoličnega sevanja. Izražajo pa tudi posvetlitveni učinek, saj zavirajo sintezo melanina.

Ne spreglej: Ob vsakem nakupu do 3.9. ti podarim mini lipokoncentrat za nego okoli oči, ki obnovi kožo po poletju in preprečuje staranje.

Literatura:
E-knjiga Mayarula – Naravna kozmetika

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.