🌸Uporabi kodo NARAVA20 in pridobi 20% popusta na vsa velika razpršila za prostor🌸

Mayarula

BlogZgodba o certifikatih

Zgodba o certifikatih

Mayarula je povsem naravna pomlajevalna kozmetična linija, ki nudi celovit tretma kože obraza s skrbno izbranimi naravnimi sestavinami in nagovarja sodobno zavestno žensko od 30. leta dalje. Vsebuje kombinacijo hidrolatov, hladno stiskanih olj, rastlinskih izvlečkov in eteričnih olj ter moderne aktivne učinkovine, ki so ustvarile obrazu prijazno in učinkovito kozmetiko.

Pri razvijanju kolekcije Mayarula mi je bilo najbolj pomembno, da so sestavine naravne ali koži lastne, saj kot takšne podprejo njene naravne procese. 

Poleg tega je naravna kozmetika varna, učinkovita in razgradljiva. Zelo pomembno mi je bilo tudi, da deluje. Tako sem veliko časa porabila za razvoj osmih izdelkov, ki se med seboj dopolnjujejo, s kombinirano uporabo pa dosežemo res maksimalen učinek na koži. Vsaj toliko časa sem porabila tudi, da sem našla vse rastlinske izvlečke, ki sem si jih zamislila. Izbirala sem le ekološke. To mi je bilo namreč res zelo pomembno.

 

Ker sem toliko časa vložila v vse to, sem takoj, ko sem začela razmišljati o lansiranju svoje kozmetične linije na trg, vedela, da bom kozmetiko opremila z ekološkim certifikatom in da od tega ne bom odstopala. Tik pred prihodom kozmetične linije na trg, pa sem na simpoziju naravne kozmetike spoznala nov kozmetični certificikat – CosmEthically Active, ki dokazuje tudi zadostno koncentracijo posamezne učinkovine v izdelku in s tem delovanje izdelka ter dodala še tega:).

Naj na tem mestu povem nekaj več o obeh certifikatih.

Certifikat CosmEthically ACTIVE

Certifikat CosmEthically ACTIVE je novost na področju certificiranja naravne kozmetike. Je prvi certifikat, ki vrednoti kozmetiko z vidika naravnega izvora sestavin in po vsebnosti t.i. kozmetično aktivnih sestavin. Kozmetično aktivne sestavine so tiste, ki izražajo specifične kozmetične učinke po nanosu na kožo le, če so v izdelku prisotne v zadostni koncentraciji.

Certifikat ima stroge kriterije za izbor kozmetičnih sestavin, ki morajo biti resnično prijazne do našega okolja. Pomemben kriterij je tudi strokovno premišljena sestava končnega kozmetičnega izdelka, ki mora biti kakovosten in mora temeljiti na potrebah naše kože.

Certifikat Organic

ECOGEA standard temelji na primerljivih evropskih standardih in jasno definira, katere surovine so dovoljene (varne) za uporabo v kozmetiki, katere pa so strogo prepovedane. Prvi in ​​najpomembnejši cilj je poudariti vrednost sestavin naravnega izvora in ekološkega kmetijstva. Prednost dajejo uporabi okolju prijaznim fizikalnim in kemičnim procesom, usmerjenosti k vplivom na okolje, kot sta dobra biološka razgradljivost in nizka ekotoksičnost. S tem želijo aktivno prispevati k trajnostnemu razvoju.

Če ti je pomembno, da je kozmetika učinkovita in koži prijazna, kot tudi prijazna in brez neželenih učinkov do okolja, te lepo povabim, da pokukaš med izdelke na spletno stran aktivne organske kozmetike za zrelo kožo Mayarula.

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijavi se na e-novice in prejmi brezplačno e-knjigo.

This will close in 35 seconds