🌸Uporabi kodo NARAVA20 in pridobi 20% popusta na vsa velika razpršila za prostor🌸

Rešitev za izsušeno kožo in pomlajen videz

Ko sem se pred leti lotila ustvarjanja naravne kozmetike zase, sem kmalu pomislila tudi na mojo mami. Vedela sem namreč, da so ji všeč kreme z bogatejšo teksturo in večjo vsebnostjo maščobe. Tako sem za izdatno nego zrele in zelo suhe kože ustvarila Intenzivno antioksidantno kremo. Namenjena je tudi vsem vam, ki imate rade bolj mastno nego. Ta bogata hranljiva krema namreč vsebuje tako večji delež maščob iz rastlinskih olj kot tudi fitosterole in obilico antioksidantov, kot so vitamin C, vitamin E, gama-orizanol in koencim Q10. Seveda pa nudi tudi izdatno vlaženje. Je torej intenzivna v smislu maščobe, vlažilcev in antioksidantov.

Učinkovita zaščita pred mrazom

Zima bo počasi prišla, mrzlo je že zjutraj. Povejmo nekaj na temo nege kože pozimi. Za normalno delovanje kože je pomembna optimalna vsebnost vode v roženi plasti, ki jo zagotavljajo naravni vlažilni dejavnik in medcelični lipidi. Neugodne vremenske razmere, kot sta mraz in nizka relativna vlažnost zraka, prispevajo k povečani izgubi vode iz kože.

S spremembo temperature se mora spremeniti tudi nega naše kože. Velike temperaturne razlike (zunanje temperature so lahko zelo nizke, v prostorih pa je zaradi ogrevanja toplo) kožo izsušijo in porušijo njeno naravno zaščito. Zato moramo pozimi zanjo poskrbeti z izdatnejšo in bolj hranljivo nego, ki bo našo kožo obnovila.

Ker mraz poruši zaščitno funkcijo kožne bariere, voda iz površine začne izhlapevati, hkrati pa je koža manj odporna na zunanje vplive. 

Bolj dovzetna postane za škodljive snovi iz okolja. Ogrožena koža je tudi bolj občutljiva za alergene in infekte. Tako koža postane suha, razpokana, se lušči, pogosto je tudi srbeča, pordela in boleča. Je manj voljna in brez sijaja. V zimskem času je zato primerna nega ključnega pomena, nameniti ji moramo več pozornosti kot sicer. Pozimi naša koža potrebuje tako zaščito kot vlago, zato je najbolje uporabljati izdelke, ki zagotavljajo oboje. Negovalni izdelki naj vsebujejo emoliente in okluzive, ki ji zagotavljajo zaščito ter vlažila. Takšni izdelki so bogate hranilne emulzije, kot je tudi že omenjena Intenzivna antioksidantna krema in je idealna za hladnejši letni čas.

Več o negi kože pozimi in o tem, kaj predstavlja koži zaščito in vlago, si lahko prebereš na mojem blogu.

Sama večino leta uporabljam lahkotnejšo vlažilno nego (Cvetni vlažilni serum in Vlažilno dnevno kremo), v hladnejših dneh pa pogosto to intenzivno kremico. Vemo že, da se koža izsuši oz. postane ranljivejša, če jo izpostavljamo nizkim temperaturam. Tako se v hladnejšem obdobju leta zjutraj pred sprehodom obvezno namažem z Intenzivno antioksidantno kremo, ki mojo kožo zaščiti in intenzivno navlaži.

Jutranji sprehodi mi veliko pomenijo; prinašajo mi veselje, radost, sprostitev, polne baterije in poglobitev vase. Ob vikendih pa mi prinašajo še pogovore z možem, ki se mi takrat pridruži na daljših sprehodih z našo psičko, kar mi je še posebej v veselje, saj z vsakega sprehoda prideva še bolj povezana.

Lepo je zjutraj gledati naravo, ki se prebuja v čarobnih barvah, in našo psičko Molly, kako uživa v raziskovanju.

Malo sem zašla … Želela sem povedati, da so moji sprehodi v tem letnem času obvezno povezani z antioksidantno nego. Poleg kremice za obraz na kožo okoli oči obvezno nanesem še Lipokoncentrat za okoli oči, ki je prav tako bogat z antioksidanti in ta predel zaščiti pred vremenskimi razmerami in solzami zaradi mraza.

Krema pa ni uspešna le kot zaščita kože v hladnejših dneh, temveč tudi v boju proti staranju

Kako se sploh kaže staranje na naši koži in kako ga lahko omilimo?

Z leti postaja koža vedno bolj suha, pridobiva vse značilnosti suhe kože  zaradi oslabljene barierne funkcije in zmanjšane količine naravnega vlažilnega dejavnika, ki ima sposobnost vezave vode. Ker je tudi epidermalnih lipidov manj, se poveča transepidermalna izguba vode.

Značilne spremembe na starejši koži so posledica postopnega propadanja in upočasnjenega delovanja sestavin v vseh plasteh kože: povrhnjici, usnjici in podkožju. V usnjici (dermisu) so najbolj izrazite spremembe strukturnih elementov pri procesu staranja. Fibroblastov (glavnih celic usnjice) je vedno manj, poleg tega se kolagenska vlakna spremenijo in nepravilno razporedijo. Zaradi manjšega števila vezivnih vlaken usnjica izgubi prožnost in čvrstost.  Pri ustvarjanju te kremice sem imela vse to v mislih, skreirala sem kremo zelo bogate sestave, ki vsebuje celo paleto sestavin, ki naj bi jih pomlajevalna kozmetika vsebovala. 

V kremi je med drugim poudarek tudi na sestavinah, ki delujejo neposredno na metabolizem kolagena in stimulirajo proizvodnjo kolagenskih in elastinskih vlaken. V tej kremici sta to vitamin C in izvleček morskih alg. Izvleček je aktivno sredstvo proti gubam, ki močno spodbuja tvorbo strukturnih kožnih beljakovin. Dokazano stimulira celično delitev in poveča sintezo kolagena. Končni učinek je, da se zmanjša videz gub, izboljša se elastičnost kože ter njena navlaženost.

Kremico najdeš na povezavi TUKAJ, kjer izveš še veliko več o njej in njenih sestavinah.

Kdaj uporabljati to razkošno emulzijo?

Kremo lahko uporabljamo za dnevno in nočno nego suhe kože. Zaradi obilice antioksidantov je dobrodošla za nego zrele kože. Priporoča pa se tudi za preventivno antioksidantno nego mlajše suhe kože ter za regenerativno nego kože, izpostavljene soncu. Krema se prijetno maže in v kožo dobro vpije, občutek po nanosu je mehak, svilnat in negovalen, koža pa opazno pomlajena.

Za zaključek bi vas še nagovorila, da bodite izbirčne. Izbirajte naravno kozmetiko, saj s tem ne boste obremenjevale kože in okolja s kemičnimi sestavinami. V obilici bolj ali manj škodljivih kemikalij, ki nas obdajalo, se mi zdi pomembno, da na kožo, ki je naš največji organ, nanašamo le naravne, preverjene in učinkovite sestavine ter si vzamemo čas zase in za nego svojega obraza. Naravna kozmetika je varna, razgradljiva in dokazano učinkovita. Prav zato sem ustvarila naravno pomlajevalno kozmetiko, kjer vsak izdelek vsebuje skrbno izbrano paleto aktivnih učinkovin, ki v pravilno izbrani kombinaciji in koncentraciji maksimalno učinkujejo na kožo kot tudi pobožajo našo dušo z naravnimi vonji, ki se skrivajo v kremici.

Drugo moje sporočilo, ki se mi zdi pomembno, pa je, da moramo sprejeti proces staranja kože, saj nas ne definira, lepota pravzaprav prihaja od znotraj. Sama sem staranje sedaj pri petdesetih letih veliko bolje sprejela kot pred desetimi ali celo dvajsetimi leti. Seveda imam gubice, imam pa tudi orodje (kozmetično linijo Mayarula:)), ki na mojo kožo deluje super; je nahranjena, navlažena in zdi se mi, da je že nekaj let enaka.

K upočasnjevanju prezgodnjega staranja lahko nenazadnje veliko prispevamo sami, in sicer s pravočasno in pravilno nego kože, z zaščito pred škodljivimi učinki UV-žarkov in zdravim načinom življenja.

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijavi se na e-novice in prejmi brezplačno e-knjigo.

This will close in 35 seconds