🌸Uporabi kodo NARAVA20 in pridobi 20% popusta na vsa velika razpršila za prostor🌸

Kako lahko koži po tridesetem letu povrnemo vlago na naraven in hkrati učinkovit način?

Po tridesetem letu moramo za kožo še lepše skrbeti in jo razvajati, saj se v tem času začne naravno fiziološko oziroma kronološko staranje – sicer neizbežen proces, a vendar tisti, ki tako kot na ostale procese v telesu, vpliva tudi na kožo.

Gubice in kako sem se sama podala v boj z njimi.

Povsem naravno je, da z leti koža postaja vse bolj suha in manj sijoča, na videz je tanka, izgublja svojo napetost, pojavijo se gubice, lahko tudi pigmentni madeži. In čeprav je sam proces staranja neizbežen, pa vendar ni vse izgubljeno:)

S primerno naravno nego, ki koži zagotavlja dovolj vlage in drugih naravnih hranil, je možno proces staranja zelo upočasniti in z redno uporabo tovrstnih izdelkov, dolgoročno učinkovito omiliti nastanek njegovih najbolj trdovratnih »znanilk«, gubic.

Gubice sem pri sebi začela opažati v bistvu že precej zgodaj. Pri petindvajsetih letih so se najprej pojavile tiste smejalne, ki me sprva niso motile, ker so kljub vsemu, spomin na vse lepe in pozitivne trenutke, ki sem jih doživela, a kaj kmalu se je pojavilo vse več tistih, zaradi katerih sem želela preizkusiti vse mogoče kreme, s katerimi bi upočasnila njihov nastanek. Še posebej so obljubljale, da bom izgledala vsaj pet let mlajša. Kako zelo sem si želela, da bi bilo tako, seveda pa se to ni zgodilo.

Tako kar nisem našla kozmetike, s katero bi bila res zadovoljna in ki bi mi prinesla vse tisto, kar je moja koža potrebovala za vsakodnevno nego.

In kaj je zares pripomoglo k zavedanju, kaj moja koža resnično potrebuje za ohranjanje mladostnostnega videza, boste vprašale?

Kot farmacevtko, so me že od nekdaj zanimala področja fitoterapije, aromaterapije in naravne kozmetike. Slednjemu sem se zadnjih nekaj let še posebej predala. Raziskovala sem sestavine za suho in zrelo kožo ter se izobraževala pri nas in v tujini. 

Proces staranja nas ne definira toliko, kot nas odnos nas samih do sebe in svoje kože.

Vse skupaj je nekako sovpadalo tudi z mojim duhovnim prebujanjem in željo po večjem stiku z naravo. Želela sem povezati nego z naravo, da rastline, ki so v kozmetiki v obliki izvlečkov, hidrolatov, hladno stiskanih olj, pobožajo našo kožo. Tako je nastala naravna kozmetična linija Mayarula z osmimi izdelki, ki celovito negujejo našo kožo obraza. Sama obožujem dotik in vonj narave na svoji koži, zato sem želela navdušiti tudi druge za uporabo naravne kozmetike in jim ponuditi učinkovito kozmetiko, da lahko izrazijo svojo naravno lepoto. Ko se povežemo z naravo, se povežemo tudi sami s seboj in zasijemo. Celotna linija je pomlajevalna in nagovarja sodobno zavestno žensko (seveda je kozmetika primerna tudi za moške:)) od tridesetega leta dalje.

Z že omenjenim prebujanjem je prišlo tudi zavedanje, da je potrebno proces staranja sprejeti in da nas ne definira. Zavedam se, da lepota prihaja od znotraj in lahko sijemo, ko smo zadovoljni in radostni.

Da ustvarim naravno in ekološko kozmetiko, sem se odločila, ker sem želela, da moja kozmetična linija vsebuje le naravne sestavine, ki podpirajo in uravnavajo naravne procese kože na neinvaziven in hkrati učinkovit način. Ob ustvarjanju z naravnimi učinkovinami sem se zaljubila tudi v njihov vonj. Ko sem ustvarila svojo prvo dnevno kremo, sem, naj se sliši še tako čudno, komaj čakala jutro, da si jo nanesem in zavonjam meni ljuba eterična olja, ki jih uporabljam v kremi namesto sintetičnih dišav. Eterična olja nimajo le učinka dišave, ampak delujejo sproščujoče in pobožajo našo dušo, hkrati pa na kožo delujejo tudi regenerativno.

Dnevna vlažilna krema, ki je mojim gubicam skrajšala rok trajanja.

Dnevno kremo sem od časa, ko sem jo prvič ustvarila, izpopolnila in nadgradila. Vključila sem sestavine, ki imajo vlažilne lastnosti in krepijo barierno funkcijo ter s sinergističnim delovanjem preprečujejo izsušenost  kože. Vsebnost vode v koži poveča pester izbor naravnih vlažilnih sestavin (glicerol, Na laktat, betain). Za izboljšanje funkcije lipidne bariere in dovajanje koži lastnih lipidov poskrbijo mešanica rastlinskih olj (marelice, marule, baobab in šipka) ter ceramidi, ki so draga in cenjena kozmetična sestavina. Krema vsebuje še celo paleto drugih sestavin, ki naj bi jih kozmetika za zrelo kožo vsebovala; od vitaminov, antioksidantov, učinkovin s protivnetnim delovanjem itd. Danes je to krema, ki sem jo poimenovala Vlažilna dnevna krema. Ta naravna krema s svojim certifikatom CosmEthically Active potrjuje učinkovitost in delovanje aktivnih sestavin v izdelku in zagotavlja vse, kar koža potrebuje – da je navlažena in nahranjena ves dan. Je lahka a razkošna emulzija, ki se hitro vpije v kožo. Na koži pa ostane izrazito negovalen občutek. Koži nudi mehkobo, nežen sijaj in napetost. Eterična olja smilja, palmarose in rimske kamilice pričarajo kremi prijeten cvetno zeleni vonj.

Preizkusi izjemno lahkotno Vlažilno dnevno kremo, obogateno s ceramidi. Namenjena je vsem tipom kože nad trideset let, še posebej suhi in pusti koži brez sijaja. Kožo globinsko nahrani in navlaži ter spodbuja njeno regeneracijo.

 

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijavi se na e-novice in prejmi brezplačno e-knjigo.

This will close in 35 seconds